Actieve Jongeren Almere (AJA) is de jongerenorganisatie binnen Stichting Waterval. Wij zetten ons in voor deze doelgroep om hun toe te rusten op een betere toekomst. 

Om dit te realiseren organiseert AJA leerzame gecombineerd met leuke activiteiten afhankelijk van de behoeften van de jongeren.

AJA neemt initiatief de zelfontplooiing en actieve deelname aan het sociale leven onder jongeren in Almere te stimuleren en daarmee een stap te zetten voor maatschappelijke betrokkenheid.
Door de jongeren een actieve rol te geven tijdens onze activiteiten en projecten worden hun verantwoordelijkheid gevoelens aangescherpt en motivatie en interesse aangewakkerd.

AJA verbindt individuen met diverse achtergronden en zet zich in voor totstandkoming van acceptatie, inclusie en begrip voor elkaar, door elkaar te ontmoeten, leren kennen en begrijpen.

AJA is opgericht door jongeren die graag iets terug willen doen voor de maatschappij en dat met de jongeren!

Rumi zegt:

β€œVriendschap is als een rivier die tussen twee harten stroomt”

Zo zijn wij in onze activiteiten enthousiast als een waterval en dienen deze tot een middel. Een middel die doorstroomt naar het rivier, die het uiteindelijke doel vormt:

Vriendschap.

Wij zijn jongeren met een missie. We hebben van onze dromen, plannen gemaakt. Wij zijn jongeren met een visie.

Visie

ctieve Jongeren Almere zet zich in voor & met jongeren uit Almere op gebied van: 

Zelfontwikkeling πŸ“ˆ

Actief burgerschap πŸ’ͺ🏻 

Vriendschap ❀

π™•π™šπ™‘π™›π™€π™£π™©π™¬π™žπ™ π™ π™šπ™‘π™žπ™£π™œ π‘²π’†π’π’π’Šπ’” opdoen door middel van panels, waar experts hun kennis met ons delen. π‘½π’‚π’‚π’“π’…π’Šπ’ˆπ’‰π’†π’…π’†π’ creΓ«ren met behulp van diverse workshops. π‘―π’π’–π’…π’Šπ’π’ˆ tegenover de wereld om ons heen ontwikkelen we door culturele activiteiten